nieuws

Gemeente Venlo wil uittocht voorkomen

bouwbreed

venlo – De gemeente Venlo is van plan de komende tien jaar te bouwen in het groene buitengebied om een halt toe te roepen aan de uittocht van hogere inkomens uit de stad naar groene buurgemeenten. Daarmee komt Venlo terug op eerder beleid waarbij bouwen in de groene gebieden niet was toegestaan. Maar nood breekt […]

venlo – De gemeente Venlo is van plan de komende tien jaar te bouwen in het groene buitengebied om een halt toe te roepen aan de uittocht van hogere inkomens uit de stad naar groene buurgemeenten.

Daarmee komt Venlo terug op eerder beleid waarbij bouwen in de groene gebieden niet was toegestaan. Maar nood breekt wet, zo oordeelt de raadscommissie Woonomgeving.

Venlo wil de komende tien jaar 1400 grondgebonden woningen bouwen. Volgens oud beleid zouden die moeten komen op leegstaande plekken in bestaande wijken.

Maar de gemeente houdt hier voortaan niet meer zo strak aan vast, omdat in buurgemeenten dure woningen mogen worden gebouwd op allerlei groene plekken.

Daardoor houden mensen met een ruime beurs het in Venlo voor gezien. Om verpaupering te voorkomen heeft Venlo besloten de tering naar de nering zetten.

Reageer op dit artikel