nieuws

Duizenden nieuwe studentenwoningen

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – In Amsterdam hebben gemeente, universiteiten en vijf woningcorporaties een intentieovereenkomst getekend waarin ze afspreken meer te doen om het tekort aan studentenwoningen in de hoofdstad terug te dringen. In de komende tien jaar moet dat bijna 12.000 extra kamers opleveren. In juni luidden de twee Amsterdamse universiteiten – UvA en VU – nog de […]

AMSTERDAM – In Amsterdam hebben gemeente, universiteiten en vijf woningcorporaties een intentieovereenkomst getekend waarin ze afspreken meer te doen om het tekort aan studentenwoningen in de hoofdstad terug te dringen. In de komende tien jaar moet dat bijna 12.000 extra kamers opleveren.

In juni luidden de twee Amsterdamse universiteiten – UvA en VU – nog de noodklok: als er niets werd ondernomen zou het aantal studentenwoningen in de stad na 2010 afnemen, terwijl het tekort toen al bijna 10.000 bedroeg. Die noodkreet lijkt nu vruchten af te werpen. Donderdag tekenden beide universiteiten, de gemeente Amsterdam en de vijf woningcorporaties Algemene Woningbouwvereniging, De Key, DUWO, Rochdale en Ymere een Intentieovereenkomst Studentenhuisvesting. Daarin worden 9 maatregelen genoemd die ervoor moeten zorgen dat er in 2015 11.800 extra kamers bijgebouwd zijn.

Reageer op dit artikel