nieuws

Domotica populair in luxe woningbouw en zorgsector

bouwbreed

den haag – Domotica is vooral populair in de luxere woningbouw en in de zorgsector. Dat blijkt uit de nominaties voor de EIB/KNX Userclub Award.

Deze prijs van fabrikant Konnex voor het beste domoticaproject wordt uitgereikt op 28 september tijdens de vakbeurs Elektrotechniek (van 26 tot en met 30 september in de Jaarbeurs Utrecht).

De prijs gaat naar het domoticaproject dat het meest innovatief en/of technisch hoogstaand is en tevens is uitgevoerd op basis van EN 50090, de Europese domoticastandaard.

De genomineerde bedrijven zijn: ETB J.H. Welvaarts uit Vught, Contact Elektrotechniek uit Helmond, Leertouwer BV uit Barneveld en VIAC Installatie Adviseurs uit Houten. De omvang van de genomineerde projecten loopt erg uiteen, meldt de organisatie. In één geval betreft het een innovatiesysteem in een luxe woonhuis en in andere projecten om de toepassing van domotica in appartementen en zorgwoningen. Volgens de initiator van de prijs Konnex vraagt de bewoner van een luxe woning steeds vaker om voorzieningen als het op afstand besturen en programmeren van verlichting, zonwering en verwarming en om beveiligingstoepassingen met brandmelding en inbraakbeveiliging. In zorgwoningen ligt de nadruk op vormen van automatisering voor personenalarmering en (telefoon)contact op afstand.

De prijs bestaat uit een trofee en een certificaat.

Reageer op dit artikel