nieuws

Dijkstra Lampen naar Haarlem verhuisd

bouwbreed

haarlem – Dijkstra Lampen is verhuisd naar Haarlem. Met de overgang sluit de leverancier van verlichtingsarmaturen een moeilijke periode af. Op 14 oktober houdt de onderneming open huis. De lampenfabrikant raakte vorig jaar door verslechterde marktomstandigheden in financiële problemen. Een faillissement volgde. Sterk afgeslankt maakte Dijkstra een doorstart. De verlieslijdende handelsactiviteiten zijn volledig afgestoten. Dijkstra […]

haarlem – Dijkstra Lampen is verhuisd naar Haarlem. Met de overgang sluit de leverancier van verlichtingsarmaturen een moeilijke periode af. Op 14 oktober houdt de onderneming open huis.

De lampenfabrikant raakte vorig jaar door verslechterde marktomstandigheden in financiële problemen. Een faillissement volgde. Sterk afgeslankt maakte Dijkstra een doorstart.

De verlieslijdende handelsactiviteiten zijn volledig afgestoten. Dijkstra levert alleen nog armaturen die zij zelf maakt. Daarbij staat het vizier vooral gericht op de internationale projectenmarkt. In toenemende mate worden bovendien armaturen geproduceerd die in nauwe samenwerking met architectenbureaus zijn ontwikkeld.

Geleverd wordt vooral aan architecten en installateurs. Consumenten kunnen de lampen van Dijkstra kopen via een geselecteerd dealernetwerk.

Dijkstra Lampen boekt inmiddels met zestien werknemers een omzet van 2,5 miljoen euro. De directie ziet de verhuizing naar Haarlem als eerste mijlpaal na de reorganisatie.

Reageer op dit artikel