nieuws

Commotie over gunning Eindhovens plan

bouwbreed

eindhoven – Moeskops Bouwbedrijf uit Bergeijk begrijpt niets van de commotie die is ontstaan rond de gunning van een bouwopdracht in het deelgebied Waterrijk van de nieuwbouwwijk Meerhoven in Eindhoven. De Eindhovense wethouder Pastoor zou Moeskops daarbij bevoordeeld hebben.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat zich baseert op verklaringen van ambtenaren die het niet eens waren met die gang van zaken. Deze zomer maakte de gemeente Eindhoven bekend vier ontwikkelaars te hebben geselecteerd die een aanbieding mogen doen voor een deelplan in de eerste fase van Waterrijk. Behalve Moeskops zijn dat Kalliste, Van Straten en Proper-Stok. De planning is eind volgend jaar te starten met bouwen. De eerste fase bestaat uit 435 woningen.

Moeskops zou aanvankelijk op de 31ste plaats in de ambtelijke beoordeling van 73 aspirant-ontwikkelaars hebben gestaan. Na inmenging van Pastoor zou een andere ontwikkelaar, die eerst was geselecteerd, geschrapt zijn ten gunste van Moeskops.

Algemeen directeur J. van den Reek van Moeskops weet niet hoe de procedure is verlopen, maar was wel verrast door de gunning. Het bouwbedrijf probeert immers al jarenlang vergeefs in aanmerking te komen voor bouwopdrachten in Meerhoven.

Het Eindhovense college van B en W gaat onderzoek doen naar het verloop van de procedure en praat daar maandag verder over. Wethouder Pastoor wilde vrijdag niet persoonlijk op de kwestie reageren.

Reageer op dit artikel