nieuws

Bouw 1375 woningen in Coevorden

bouwbreed

coevorden – De Drentse gemeente Coevorden wordt tot 2015 uitgebreid met 1375 woningen. Dat blijkt uit het concept-Woonplan dat dezer dagen is gepresenteerd. Coevorden denkt de komende tien jaar vooral levensloopbestendige woningen te gaan bouwen die aansluiten bij een sterk toenemende vergrijzing van de bevolking. De verwachting is dat in 2015 ongeveer 20 procent van […]

coevorden – De Drentse gemeente Coevorden wordt tot 2015 uitgebreid met 1375 woningen. Dat blijkt uit het concept-Woonplan dat dezer dagen is gepresenteerd. Coevorden denkt de komende tien jaar vooral levensloopbestendige woningen te gaan bouwen die aansluiten bij een sterk toenemende vergrijzing van de bevolking.

De verwachting is dat in 2015 ongeveer 20 procent van de bevolking boven de 65 jaar is. Coevorden heeft het woonplan dan ook opgesteld in samenwerking met woningcorporaties en zorginstellingen. De bouw van nieuwe levensloopbestendige huizen, die gemakkelijk zijn aan te passen bij de wensen van ouderen, moet er ook toe leiden dat er op de huizenmarkt woningen vrijkomen voor alleenstaande starters en jonge gezinnen.

De woningen worden verdeeld over de stad Coevorden (660), de dorpen Oosterhesselen, Dalen, Schoonoord, Zweelo en Sleen (525) en zeventien kleine kernen (190). De inspraakprocedure is begonnen. Dit najaar is de besluitvorming.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels