nieuws

Bescherming brug bij Zaltbommel mislukt

bouwbreed

den haag – De Stichting Boogbrug Vianen heeft bij de Raad van State bot gevangen met een beroep dat tot doel had de stalen verkeersbrug bij Zaltbommel tot rijksmonument aangewezen te krijgen. Vorig jaar wees de staatssecretaris van OCW een verzoek hiertoe van de stichting af en verklaarde deze vervolgens het ingediende bezwaar daartegen niet […]

den haag – De Stichting Boogbrug Vianen heeft bij de Raad van State bot gevangen met een beroep dat tot doel had de stalen verkeersbrug bij Zaltbommel tot rijksmonument aangewezen te krijgen.

Vorig jaar wees de staatssecretaris van OCW een verzoek hiertoe van de stichting af en verklaarde deze vervolgens het ingediende bezwaar daartegen niet ontvankelijk. Reden voor de stichting om beroep in te stellen, maar dat werd door de rechtbank in Utrecht ongegrond verklaard. Hierop besloot de stichting naar de Raad van State te stappen.

Deze sluit zich echter aan bij het oordeel van de rechtbank in Utrecht, dat de stichting zich in zijn activiteiten moet beperken tot de brug bij Vianen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels