nieuws

Apeldoorn wint prijs Monumentendag

bouwbreed Premium

hoevelaken – De Bouwfonds Trofee 2005 gaat dit jaar naar het Open Monumentendag comité van Apeldoorn, dat 2500 euro ontvangt. Het is een waarderingsprijs voor comités die zich inzetten voor het laten slagen van de dag, dit jaar in het teken van religieus erfgoed. In Apeldoorn is er niet alleen een Open Monumentendag, maar een […]

hoevelaken – De Bouwfonds Trofee 2005 gaat dit jaar naar het Open Monumentendag comité van Apeldoorn, dat 2500 euro ontvangt. Het is een waarderingsprijs voor comités die zich inzetten voor het laten slagen van de dag, dit jaar in het teken van religieus erfgoed.

In Apeldoorn is er niet alleen een Open Monumentendag, maar een hele Erfgoedweek met een �Kerknacht� voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Hoofdsponsor Bouwfonds reikt de prijs uit tijdens de landelijke opening van de dag op 8 september.Eervolle vermeldingen gaan naar de comités van Nijmegen, Zuidhorn en Grootegast. Zij ontvangen prijzen van 1000 euro.

In het weekeind van 10 en 11 september krijgen gebouwen met een link naar religieuze stromingen in heel Nederland extra aandacht.

Reageer op dit artikel