nieuws

Vleugel patiëntenhotel Noorwegen stort in

bouwbreed

stavanger – In het Noorse Stavanger is onlangs een vleugel van een patiëntenhotel ingestort. De vleugel zit aan het ziekenhuis in aanbouw. De politie stelt een onderzoek in naar het incident, waarbij geen slachtoffers vielen omdat er op het moment dat de zaak in elkaar zakte toevallig niemand aan het werk was in het getroffen […]

stavanger – In het Noorse Stavanger is onlangs een vleugel van een patiëntenhotel ingestort. De vleugel zit aan het ziekenhuis in aanbouw.

De politie stelt een onderzoek in naar het incident, waarbij geen slachtoffers vielen omdat er op het moment dat de zaak in elkaar zakte toevallig niemand aan het werk was in het getroffen gedeelte. Enkele uren tevoren waren er bouwvakkers bezig geweest met het leggen van de laatste betonelementen.

Volgens de schatting van de te hulp geroepen deskundigen omvatte de bouwmassa van de ingestorte vleugel een gewicht van rond de 150 ton en een vloeroppervlakte van bij elkaar 400 vierkante meter verdeeld over vier etages.

De twee dragende kolommen, de muren en de wanden, de vloeren en het dak gingen alle volledig onderuit. Het patiëntenhotel is in uitvoering bij een Noorse hoofdaannemer, het bedrijf Kruse/ Smith.

Reageer op dit artikel