nieuws

Vijfduizend klachten over fietspaden

bouwbreed

UTRECHT – In drie maanden tijd heeft de Fietsersbond meer dan 5000 klachten van mensen gekregen over slechte fietspaden. Begin mei lanceerde de bond het meldpunt �Mijn slecht onderhouden fietspad�. “De klachten gaan over ongeveer 2000 knelpunten en hebben betrekking op hobbels, bobbels en scheuren”, aldus een woordvoerster. Volgens haar hebben gemeenten in ieder geval […]

UTRECHT – In drie maanden tijd heeft de Fietsersbond meer dan 5000 klachten van mensen gekregen over slechte fietspaden. Begin mei lanceerde de bond het meldpunt �Mijn slecht onderhouden fietspad�. “De klachten gaan over ongeveer 2000 knelpunten en hebben betrekking op hobbels, bobbels en scheuren”, aldus een woordvoerster. Volgens haar hebben gemeenten in ieder geval 115 slechte plekken verbeterd. “En veel verbeteringen zijn toegezegd.” De Fietsersbond viert het 30-jarig bestaan en wil daarom dat gemeenten de slechte fietspaden repareren als cadeautje voor de jarige bond.

De klachten worden doorgestuurd naar gemeenten en provincies. “Ook de 130 lokale afdelingen van de bond dringen er bij hun gemeente op aan de slechte plekken aan te pakken.” De Fietsersbond stelt dat jaarlijks ongeveer 20.000 fietsers een ongeluk krijgen door de hobbels en scheuren in het wegdek. Volgens de woordvoerster ligt er meer dan 22.000 kilometer fietspad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels