nieuws

Streep door bouwplan gemeente Roerdalen

bouwbreed

HERKENBOSCH – De gemeente Roerdalen mag geen 55 woningen en een winkelcentrum bouwen op een terrein vlakbij chemiefabriek van Akzo in Herkenbosch. De Raad van State heeft die bouwplannen opgeschort. Akzo vindt dat de nieuwbouwwijk veel te dicht bij het fabrieksterrein komt te liggen. Daardoor zouden toekomstige uitbreidingen van Akzo gevaar kunnen lopen. Akzo had […]

HERKENBOSCH – De gemeente Roerdalen mag geen 55 woningen en een winkelcentrum bouwen op een terrein vlakbij chemiefabriek van Akzo in Herkenbosch. De Raad van State heeft die bouwplannen opgeschort.

Akzo vindt dat de nieuwbouwwijk veel te dicht bij het fabrieksterrein komt te liggen. Daardoor zouden toekomstige uitbreidingen van Akzo gevaar kunnen lopen. Akzo had bij de provincie Limburg bezwaar aangetekend tegen de nieuwe wijk in een nu braakliggend gebied. Maar om vroegtijdig starten van de bouw te verhinderen, heeft het bedrijf de Raad van State om schorsing gevraagd en deze gekregen.

De gemeente wilde de winkels al over een jaar opleveren. De provincie neemt dit najaar een beslissing, maar ook daartegen is beroep mogelijk.

Reageer op dit artikel