nieuws

Reesink ziet winst dalen met 14 procent

bouwbreed

apeldoorn – Handelshuis Reesink heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een winst geboekt van 1,8 miljoen euro. Dat is een daling van 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met enkele tonnen naar 72,8 miljoen.

De toeleverancier van onder meer de bouwnijverheid, installatiesector en industrie zag vooral het bedrijfsresultaat van dochters Reesink Staal en Dutec dalen, als gevolg van een verminderde afzet. Vorig jaar droegen die bedrijfsonderdelen juist nog fors toe aan de winst.

Reesink Retail, dat levert aan de doe-het-zelfbranche, maakte net als vorig jaar verlies, maar wel minder. De activiteiten gericht op de agrarische en bosbouwsector presteren naar tevredenheid. Reesink maakte gisteren bekend in dat segment Packo Agri te hebben ingelijfd. Daarmee wordt 12 miljoen euro aan omzet toegevoegd.

Het concern blijft gericht op verdere uitbouw van de bedrijvigheid. “Een van onze inspanningen betreft het zoeken naar de mogelijkheid van overnames, die passen bij de bestaande groepsactiviteiten en daarbij uitzicht bieden op een goede winstbijdrage”, aldus de Reesink-directie. Voor het hele jaar handhaaft het bedrijf de prognose van een gelijke of hogere winst in vergelijking met 2004. Reesink sloot het vorige jaar af met een nettoresultaat van 2,9 miljoen euro bij een omzet van 127 miljoen.

Reageer op dit artikel