nieuws

Rechter keurt bouw zorgcomplex goed

bouwbreed Premium

appingedam – Geveke Bouw uit Haren mag doorgaan met de bouw van een zorgappartementencomplex in Appingedam. De Raad van State verklaarde de bezwaren tegen hoogbouw van een stichting ongegrond. De Raad vindt dat de appartementen de privacy, het uitzicht en het bestaande woongenot van omwonenden niet aantasten. De bouw werd in juli stilgelegd. Er is […]

appingedam – Geveke Bouw uit Haren mag doorgaan met de bouw van een zorgappartementencomplex in Appingedam. De Raad van State verklaarde de bezwaren tegen hoogbouw van een stichting ongegrond. De Raad vindt dat de appartementen de privacy, het uitzicht en het bestaande woongenot van omwonenden niet aantasten. De bouw werd in juli stilgelegd.

Er is al twee jaar gesteggel over het appartementencomplex voor verstandelijk gehandicapten. Sinds de 2003 verzet een groep omwonenden zich fel tegen de hoogbouw. Het bouwplan bleek bovendien in strijd met de bestemmingsplannen. Daarna werd de bouw stilgelegd nadat er salamanders op de bouwlocatie waren gesignaleerd. Later omdat Geveke illegaal bomen had gekapt. In juli van dit jaar werd de bouw opnieuw stilgelegd omdat omwonenden scheuren in hun huizen ontdekten.

De Raad van State heeft nu beslist dat de gemeente de juiste procedures heeft gevolgd. Appingedam rekent erop dat de vertraagde bouw nu snel kan worden voltooid.

Reageer op dit artikel