nieuws

Oss boos over verlies van ziekenhuis

bouwbreed

oss – De gemeente Oss is boos op minister Hoogervorst (volksgezondheid) wegens zijn besluit de Bernhoven-ziekenhuizen in die stad en in Veghel samen te voegen tot één nieuwe locatie in Uden. Volgens de Osse wethouder H. van Gerven is zowel het ziekenhuis in Oss als dat in Veghel groot genoeg voor een zelfstandig bestaan. Hij […]

oss – De gemeente Oss is boos op minister Hoogervorst (volksgezondheid) wegens zijn besluit de Bernhoven-ziekenhuizen in die stad en in Veghel samen te voegen tot één nieuwe locatie in Uden.

Volgens de Osse wethouder H. van Gerven is zowel het ziekenhuis in Oss als dat in Veghel groot genoeg voor een zelfstandig bestaan. Hij vindt het ook onbegrijpelijk dat de minister en het bestuur van Bernhoven als favoriete locatie Uden op het oog hebben. “Wij worden de eerste gemeente in Nederland met 80.000 inwoners zonder ziekenhuis. Op de locatie in Uden wonen in een straal van 5 kilometer 40.000 mensen.”

Het bestuur van Bernhoven wil de activiteiten concentreren op één plaats omdat het bang is dat de zorginstelling anders in de financiële problemen komt. Oss en Veghel houden wel “laagdrempelige zorg”, aldus Hoogervorst.

De nieuwbouw opent niet voor 2010 zijn deuren. “Er zijn nog steeds geen concrete bouwplannen”, aldus een woordvoerder van Bernhoven. De bouwkosten worden geraamd op ruim 107 miljoen euro.

Reageer op dit artikel