nieuws

Na ramp aangelegde dijken versterkt

bouwbreed

SEROOSKERKE – Waterschap Zeeuwse Eilanden gaat de komende weken de dijken die vlak na de watersnoodramp in 1953 op Schouwen-Duiveland werden aangelegd, versterken. Voor deze dijken werd indertijd asfalt gebruikt, maar dit is niet afdoende gebleken, aldus het schap. Na de dijkdoorbraken moesten snel grote oppervlakten dijktaluds worden beschermd tegen de golven. Omdat er te […]

SEROOSKERKE – Waterschap Zeeuwse Eilanden gaat de komende weken de dijken die vlak na de watersnoodramp in 1953 op Schouwen-Duiveland werden aangelegd, versterken. Voor deze dijken werd indertijd asfalt gebruikt, maar dit is niet afdoende gebleken, aldus het schap.

Na de dijkdoorbraken moesten snel grote oppervlakten dijktaluds worden beschermd tegen de golven. Omdat er te weinig steenzetters en zetsteen waren, werd er asfalt gebruikt. In de loop der jaren bleek dat dit asfalt niet stevig genoeg was. Er ontstonden scheuren en bij stormen sloeg het asfalt los.

De schade werd tot vorig jaar gerepareerd, nu gaat het schap de dijk versterken met ongeveer tienduizend ton breuksteen.

Reageer op dit artikel