nieuws

Met lateislabbe geen glasschade door spouwvocht

bouwbreed

arkel – Een in een kozijn geïntegreerde watergoot die ervoor zorgt dat spouwvocht naar de zijkant wordt afgevoerd en zo geen glasschade kan veroorzaken. Dat is de nieuwe Coco Lateislabbe H-DP van Illbruck Sealant Systems uit Arkel.

Glasschade door spouwvocht is een lastig probleem. Vervuild condenswater dat vanaf het kozijn over het glas loopt, kan etsen tot gevolg hebben. De ruit raakt beschadigd en moet in veel gevallen worden vervangen. Met de Coco-watergoot blijft de ruit zelf droog en is het probleem de wereld uit, stelt de producent.

In de officiële omschrijving heet het product �een hard profiel met een zacht co-extrusie dubbelprofiel en een soepele regeneraatfolie�. Het product laat zich eenvoudiger omschrijven als een geïntegreerde watergoot in de vorm van een oprolbaar hard profiel. De verwerker kan het profiel zelf op maat knippen. Het kan worden geniet, genageld en geschroefd, ook bij lage temperaturen.

Door het product te knikken, ontstaat een hard hoekprofiel dat eenvoudig en snel kan worden gemonteerd. Het profiel wordt geleverd op rollen van 25 meter in de kleuren zwart, grijs en wit. Door een tweede zachte lip aan de voorzijde van het profiel kan aan de voorzijde van het kozijn blind worden gemonteerd. De slabbefolie is verkrijgbaar in breedtes van 15 tot 80 centimeter.

Reageer op dit artikel