nieuws

Locatie van ecoduct Soesterberg definitief

bouwbreed Premium

soest/utrecht – Het toekomstig ecoduct bij Soesterberg komt definitief te liggen aan de Amersfoortsestraat. Onderzoek heeft aangetoond dat goedkopere locaties ontbreken. Hiermee valt het omstreden ecoduct bij de A28 meer dan 4 miljoen euro duurder uit dan de bedoeling was. De hogere kosten worden veroorzaakt door het uitkopen van aanliggende bedrijven en woningen. De plannen […]

soest/utrecht – Het toekomstig ecoduct bij Soesterberg komt definitief te liggen aan de Amersfoortsestraat. Onderzoek heeft aangetoond dat goedkopere locaties ontbreken. Hiermee valt het omstreden ecoduct bij de A28 meer dan 4 miljoen euro duurder uit dan de bedoeling was.

De hogere kosten worden veroorzaakt door het uitkopen van aanliggende bedrijven en woningen. De plannen waren in eerste instantie gebaseerd op een �geveltaxatie� van 16,7 miljoen euro. Maar na meer gedegen onderzoek bleek het ecoduct op de gewenste plek 21 miljoen euro te kosten. Dit blijkt nu niet anders te worden. Er ligt een voorstel gereed waarin de provincie Utrecht zich garantstelt voor de extra kosten.

“Het ecoduct is onderdeel van het project Hart van de Heuvelrug, waarin hard wordt gewerkt om de kwaliteit van de ecologische verbindingen te verbeteren”, zegt woordvoerder P. Smit. “Om het écht te laten werken, moet het ecoduct op de geplande locatie komen. De extra kosten nemen we op de koop toe.”

Begin 2005 is een referendum gehouden onder inwoners van Soest over de ligging van het ecoduct aan de Amersfoortseweg. Bewoners waren het niet eens met de locatie en de kosten ervan. Hoewel de opkomst niet hoog genoeg was om de uitslag geldig te verklaren, is wel extra onderzoek uitgevoerd naar goedkopere locaties.

Reageer op dit artikel