nieuws

Kenia en Nederland spreken over project

bouwbreed

nairobi – De regering van Kenia in Oost-Afrika overlegt met Nederland over de financiering van een hoogspanningslijn die het elektriciteitsnet van Kenia moet verbinden met Tanzania. Met het project is een bedrag van 111 miljoen dollar gemoeid. Vatech Transmission and Distribution, een Nederlandse divisie van Vatech in Oostenrijk, wordt genoemd als uitvoerende partij. Het werk […]

nairobi – De regering van Kenia in Oost-Afrika overlegt met Nederland over de financiering van een hoogspanningslijn die het elektriciteitsnet van Kenia moet verbinden met Tanzania.

Met het project is een bedrag van 111 miljoen dollar gemoeid. Vatech Transmission and Distribution, een Nederlandse divisie van Vatech in Oostenrijk, wordt genoemd als uitvoerende partij.

Het werk begint begin 2006. De elektriciteit wordt opgewekt in een gasgestookte centrale in Arusha, Tanzania. De vraag naar elektriciteit in Kenia groeit met 150 megawatt per jaar tot 1370 megawatt in 2008. Het land beschikt zelf over centrales met een capaciteit van 1032 megawatt. Vatech Transmission and Distribution heeft in 1999 een elektriciteitscentrale opgeleverd in Gitaru, Kenia.

Reageer op dit artikel