nieuws

Hanson ziet winst 28 procent stijgen

bouwbreed

londen – Het Britse Hanson heeft de halfjaarwinst met 28 procent zien stijgen naar bijna 250 miljoen euro. De omzet bij de bouwmaterialenhandel ging omhoog met 9,3 procent naar 2,53 miljard. Het bedrijf besteedde in deze periode weer 440 miljoen euro aan acht acquisities. De goede resultaten zijn vooral toe te schrijven aan de bouwproducten […]

londen – Het Britse Hanson heeft de halfjaarwinst met 28 procent zien stijgen naar bijna 250 miljoen euro. De omzet bij de bouwmaterialenhandel ging omhoog met 9,3 procent naar 2,53 miljard. Het bedrijf besteedde in deze periode weer 440 miljoen euro aan acht acquisities.

De goede resultaten zijn vooral toe te schrijven aan de bouwproducten in de VS en de zand-, grint- en aanverwante handel in Groot-Brittannië. Hanson kon zowel de verkoopprijzen opvoeren als de kosten verder bedwingen, waardoor de stijgende kosten van de grondstoffen en energie meer dan gecompenseerd werden. Hanson is over het algemeen positief gestemd.

Reageer op dit artikel