nieuws

Gasunie levert Rusland ketels voor wijkverwarming

bouwbreed Premium

GRONINGEN – De Gasunie levert ketelhuizen voor de verwarming van een voorstad van Moskou. Maandag vertrekt uit Groningen een eerste transport met twee mobiele ketelhuizen die verouderde, inefficiënte wijkverwarmingssystemen gaan vervangen.

De ketelhuizen worden ingezet voor de warmtevoorziening bij Chimki, een voorstad van Moskou, aldus een woordvoerder van de Gasunie. De levering van de mobiele verwarmingsinstallaties is onderdeel van een subsidieproject van het ministerie van Economische Zaken. Het project is voorgesteld door de Gasunie. De installaties zijn gebouwd door ES&T, onderdeel van energieleverancier Essent.

In Rusland wordt veelal gebruikgemaakt van stads- of wijkverwarmingssystemen die veel gas verbruiken en een aanzienlijke luchtvervuiling veroorzaken. Met de nieuwe ketelinstallaties krijgen de Russen de beschikking over moderne, energiebesparende installaties die volgens de Gasunie veel comfort bieden en het milieu ontzien.

Met de opdracht is een bedrag gemoeid van ruim 600.000 euro. Volgens de Gasunie is de order aantrekkelijk om kennis te kunnen verkopen aan Rusland. (anp)

Reageer op dit artikel