nieuws

Fugro schiet tekort in het geven van heldere financiële informatie

bouwbreed Premium

den haag – Fugro schiet grovelijk tekort in het geven van heldere financiële informatie. Dat vindt directeur P. de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters.

“Het bedrijf mag dan veel expertise hebben op het gebied van bodemonderzoek, van investor relations heeft de onderneming nog steeds geen kaas gegeten”, foetert De Vries. De directeur van de vereniging van kleine aandeelhouders is in zijn wiek geschoten omdat Fugro onvolledig informeert over het voornemen de Noorse branchegenoot Exploration Resources over te nemen. “Over het bedrijf ontbreekt elke vorm van financiële informatie. Hoe groot is de omzet van het bedrijf, wat is het bedrijfsresultaat, hoe hoog is het eigen vermogen? Fugro vindt het kennelijk niet nodig iets te vertellen over het doelwit. Nog stuitender is dat niet eens gemeld wordt welk bedrag met de overname is gemoeid”.

De Vries herinnert zich dat Fugro bij de beursgang in 1992 vrijwel direct een blauw oog opliep. In april gestart met 38 gulden per aandeel, moest in augustus al een stevige winstwaarschuwing worden gegeven. De winst dat jaar zou niet 31 maar slechts 20 miljoen euro bedragen.

Reageer op dit artikel