nieuws

Fotocel beveiligt sectionaaldeuren

bouwbreed Premium

barneveld – Hörmann beschermt met een voorlopende fotocel personen en materiaal tegen aanrijdingen met naar beneden lopende industriële sectionaaldeuren. De fotocel van de deurenfabrikant uit Barneveld herkent vroegtijdig sluitende deuren. Een sensor bewaakt de onderkant van de deur en laat deze bij gevaar stoppen en terugkeren. De nieuwe techniek geeft ook de mogelijkheid om sectionaaldeuren […]

barneveld – Hörmann beschermt met een voorlopende fotocel personen en materiaal tegen aanrijdingen met naar beneden lopende industriële sectionaaldeuren. De fotocel van de deurenfabrikant uit Barneveld herkent vroegtijdig sluitende deuren. Een sensor bewaakt de onderkant van de deur en laat deze bij gevaar stoppen en terugkeren. De nieuwe techniek geeft ook de mogelijkheid om sectionaaldeuren met een hogere snelheid te bedienen zonder de toegestane sluitkrachten te overschrijden. De sensoren zijn op een voorlopende zwaaiarmconstructie gemonteerd. De zijdelingse beveiliging verhindert de beschadiging van de zwaaiarm bij gesloten deur. Bij de nieuwe sectionaaldeuren met loopdeur zonder sokkel is de voorlopende fotocel standaard geïntegreerd.

De deuronderkant wordt bij deze variant door twee sensoren bewaakt. Bij alle andere industriële sectionaaldeuren levert Hörman de fotocel als optie.

Reageer op dit artikel