nieuws

Dubbele beglazing Glaverbel zonder SF6

bouwbreed

den haag – Glaverbel gaat zijn geluidsisolerende dubbele beglazing niet meer vullen met het gas SF6 (zwavelhexafluoride) maar met argon. De fluorcomponent in SF6 maakt broeikasgas, terwijl argon volkomen onschuldig is, zegt de glasproducent. De productiemethode van de dubbele beglazing met SF6 is weliswaar zodanig dat het vulgas er niet uit kan opsnappen, aan het […]

den haag – Glaverbel gaat zijn geluidsisolerende dubbele beglazing niet meer vullen met het gas SF6 (zwavelhexafluoride) maar met argon. De fluorcomponent in SF6 maakt broeikasgas, terwijl argon volkomen onschuldig is, zegt de glasproducent.

De productiemethode van de dubbele beglazing met SF6 is weliswaar zodanig dat het vulgas er niet uit kan opsnappen, aan het eind van de levenscyclus komt het toch in het milieu terecht. De Europese Unie zal het gebruik van SF6 over enkele jaren ook gaan verbieden. Glaverbel wacht niet op dit verbod, maar beëindigt het gebruik van SF6-gas in al zijn dubbelglasfabrieken in geheel Europa per direct.

Het alternatieve product, de dubbele beglazing die met het gas argon wordt gevuld, komt op de markt onder de naam Thermobel Phonibel Stratophone. Er kunnen geluidsisolatiewaarden mee worden bereikt van tussen de 41 en 51 dB. Met name in gebieden die hinder hebben van rail- en luchtverkeerslawaai kunnen er goede resultaten mee worden behaald. De spouw wordt nu gevuld met het argon, dat het milieu niet belast en ook nog eens bijdraagt aan een verbeterde warmteisolatiewaarde met gemiddeld 0,2 Wm2K.

Reageer op dit artikel