nieuws

Aalberts Industries neemt Britse Pegler over

bouwbreed Premium

langbroek – Aalberts Industries neemt het Britse Pegler Holdings over. Dat heeft de toeleverancier voor de bouw vrijdag bekendgemaakt. De acquisitie wordt uit eigen middelen betaald. Pegler boekte vorig jaar met vijfhonderd werknemers een omzet van ruim 70 miljoen euro en is op de Britse markt “een van de belangrijkste spelers” voor thermostaatkranen voor verwarming. […]

langbroek – Aalberts Industries neemt het Britse Pegler Holdings over. Dat heeft de toeleverancier voor de bouw vrijdag bekendgemaakt. De acquisitie wordt uit eigen middelen betaald.

Pegler boekte vorig jaar met vijfhonderd werknemers een omzet van ruim 70 miljoen euro en is op de Britse markt “een van de belangrijkste spelers” voor thermostaatkranen voor verwarming. Daarnaast levert Pegler een groot aantal zogeheten flow control-producten, waaronder afsluiters en sanitairproducten voor de publieke sector.

De overname van Pegler betekent dat Aalberts Industries haar assortiment aanzienlijk uitbreidt en naast Yorkshire Fittings de beschikking krijgt over een tweede sterke merknaam in Groot-Brittannië. Op zijn beurt krijgt Pegler toegang tot het verkoopnetwerk van Aalberts in Europa.

Reageer op dit artikel