nieuws

Voorspoedige start voor Kansenzones in Rotterdam

bouwbreed

rotterdam – De Ondernemersregeling Kansenzones in Rotterdam lijkt in haar nog korte bestaan al een succes te worden. Ondernemers gaan 7 miljoen euro investeren in de verbetering van bedrijfspanden, winkels en bedrijfsmiddelen.

In acht wijken in Rotterdam-Zuid kent de gemeente de Ondernemingsregeling Kansenzones. In die zones kunnen ondernemers een investeringspremie krijgen van 50 procent. Begin deze maand hadden al zeventig ondernemers en vastgoedeigenaren een aanvraag ingediend. Vanuit de deelgemeente Feijenoord is verreweg het grootste aantal verzoeken ingediend.

Naast de ondernemersregeling zet het project Kansenzones ook in op andere middelen en activiteiten om de economie in de acht wijken te stimuleren. Zo is een bijdrage geleverd aan een parkeeroplossing voor klanten van ondernemers in de wijk Carnisse. Om klandizie te behouden en te stimuleren zijn kortparkeerplaatsen ontwikkeld die in augustus beschikbaar komen.

In Charlois is vorige maand begonnen met de inventarisatie van gewenste maatregelen voor de verbetering van de bedrijfsomgeving. Ondernemers in het gebied kunnen aangeven waar hun voorkeur naar uitgaat. Het voorstel met de meeste stemmen zal worden uitgevoerd en bekostigd vanuit het OZB-fonds.

Ook wordt gewerkt aan de herontwikkeling van gemeentelijk vastgoed tot rendabele bedrijfspanden. Het project Kansenzones is medio april van start gegaan. Het wordt uitgevoerd door het Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam.

Reageer op dit artikel