nieuws

Versoberde A4 wekt woede West-Brabant

bouwbreed Premium

bergen op zoom – De regio West-Brabant is woedend over het voornemen van minister Peijs van Verkeer en Waterstaat om de plannen voor de aanleg van de A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord te versoberen. Omdat ze geld tekort komt wil Peijs op dit tracé nu alleen een autoweg, die in de toekomst uitgebouwd […]

bergen op zoom – De regio West-Brabant is woedend over het voornemen van minister Peijs van Verkeer en Waterstaat om de plannen voor de aanleg van de A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord te versoberen. Omdat ze geld tekort komt wil Peijs op dit tracé nu alleen een autoweg, die in de toekomst uitgebouwd kan worden tot autosnelweg. Wethouder G. Janssen van Bergen op Zoom, tevens voorzitter van de werkgroep A4, is verbijsterd. “We hebben dertig jaar gewacht, we hebben geen zin om nog eens dertig jaar te wachten tot de autoweg wordt omgebouwd tot autosnelweg. We gaan voor het volle pond.”

De regio heeft 27 miljoen euro toegezegd als bijdrage in de kosten en is volgens Janssen niet bereid om nog meer te betalen. “We hebben onze nek al uitgestoken en dan krijg je nog minder dan beloofd was.” De werkgroep A4 hoopt dat de Tweede Kamer de plannen van Peijs alsnog terugdraait.

Reageer op dit artikel