nieuws

Surinaams OM wil minister vervolgen

bouwbreed Premium

paramaribo – Het Openbaar Ministerie in Suriname wil minister D. Balesar van Openbare Werken vervolgen wegens fraude en corruptie. De procureur-generaal heeft het parlement gevraagd de bewindsman in staat van beschuldiging te stellen. Dit maakt de weg vrij om hem voor de rechter te dagen. Balesar werd begin mei op non-actief gesteld nadat aan het […]

paramaribo – Het Openbaar Ministerie in Suriname wil minister D. Balesar van Openbare Werken vervolgen wegens fraude en corruptie. De procureur-generaal heeft het parlement gevraagd de bewindsman in staat van beschuldiging te stellen. Dit maakt de weg vrij om hem voor de rechter te dagen. Balesar werd begin mei op non-actief gesteld nadat aan het licht was gekomen dat op zijn ministerie op grote schaal is gefraudeerd. Tientallen fictieve opdrachten zouden aan niet-bestaande aannemers zijn verstrekt. Het geld werd op twee geheime bankrekeningen gestort. In de afgelopen weken zijn vijf topambtenaren en een aannemer gearresteerd.

Justitie is ervan overtuigd dat Balesar medeplichtig is. In het verzoekschrift aan het parlement worden de feiten opgesomd waarvan hij wordt verdacht. Die zouden voldoende aanleiding zijn om hem te vervolgen. Het parlement buigt zich deze week over de kwestie. Als Balesar in staat van beschuldiging wordt gesteld, waardoor zijn onschendbaarheid wordt opgeheven, zal hij naar verwachting direct worden aangehouden.

Reageer op dit artikel