nieuws

Lage rente opsteker Surinaamse bouw

bouwbreed

paramaribo – De bouwsector deelt niet in de malaise in de Surinaamse economie. Tot die conclusie komt De Surinaamsche Bank (DSB), een van de grootste commerciële banken van het land, in het jaarverslag over 2004. Surinamers bouwen steeds meer. Dat is te danken aan het speciale bouwfonds dat de banken gezamenlijk hebben opgezet voor het […]

paramaribo – De bouwsector deelt niet in de malaise in de Surinaamse economie. Tot die conclusie komt De Surinaamsche Bank (DSB), een van de grootste commerciële banken van het land, in het jaarverslag over 2004.

Surinamers bouwen steeds meer. Dat is te danken aan het speciale bouwfonds dat de banken gezamenlijk hebben opgezet voor het verstrekken van voordelige hypotheken aan vooral mensen met een laag inkomen. Die kunnen tegen een rente van 7 procent een lening krijgen, terwijl de gebruikelijke hypotheekrente rond de 20 procent bedraagt.

Reageer op dit artikel