nieuws

Jaarboek TU Delft in teken van eeuwfeest

bouwbreed

delft – Geen apart jubileumboek, maar een speciale editie van het jaarboek is benut om het eeuwfeest van de Delftse architectuurfaculteit te belichten. Als onderwijsinstituut bestaat �Delft� al sinds 1842, maar pas in 1905 werd het een Technische Universiteit. In de onlangs verschenen The Architecture Annual 2003-2004, het al weer tiende jaarboek van de TU […]

delft – Geen apart jubileumboek, maar een speciale editie van het jaarboek is benut om het eeuwfeest van de Delftse architectuurfaculteit te belichten.

Als onderwijsinstituut bestaat �Delft� al sinds 1842, maar pas in 1905 werd het een Technische Universiteit. In de onlangs verschenen The Architecture Annual 2003-2004, het al weer tiende jaarboek van de TU Delft, is weinig ruimte voor die geschiedenis ingeruimd. Veel meer ruimte krijgen de felicitatieteksten vanuit met name de architectuur- en onderwijswereld. Treffend in dat opzicht is de uitspraak van dr. ir. M. Glaudemans van de Fontys academie Tilburg: “De Nederlandse architectuur van de twintigste eeuw kan in vier woorden worden opgesomd: van Berlage tot Koolhaas. Geen van beiden is opgeleid in Delft. De universiteit mag daarvan nota nemen.”

Het jaarboek bevat verder zoals gebruikelijk een uitgebreid overzicht van de actuele onderzoeks- en ontwerpactiviteiten van de verschillende afdelingen en allerhande artikelen over de gebouwde omgeving in relatie tot architectuuronderwijs.

The architectural Annual 2003-2004, uitgeverij 010, Rotterdam, 224 pagina�s, E 24,50, ISBN 90-6450-551-9

Reageer op dit artikel