nieuws

Dywidag Systems verkocht

bouwbreed Premium

augsburg – De Zuid-Duitse onderneming Dywidag Systems International is verkocht aan investeringsmaatschappij Industri Kapital. Dankzij de grote interesse voor de succesvolle dochter van het failliete Walter Bau, slaagde curator W. Schneider erin het bedrijf van de hand te doen voor 168 miljoen euro. De boekwaarde van Dywidag SI bedroeg 144 miljoen euro. De volle dochter […]

augsburg – De Zuid-Duitse onderneming Dywidag Systems International is verkocht aan investeringsmaatschappij Industri Kapital. Dankzij de grote interesse voor de succesvolle dochter van het failliete Walter Bau, slaagde curator W. Schneider erin het bedrijf van de hand te doen voor 168 miljoen euro. De boekwaarde van Dywidag SI bedroeg 144 miljoen euro.

De volle dochter van Walter Bau geldt als specialistische toeleverancier van span- en ankersystemen voor de bouw en mijnbouwindustrie. Met 1100 medewerkers realiseerde de onderneming vorig jaar een omzet van 300 miljoen euro. Het geld wordt voor 80 procent verdiend buiten Duitsland.

Curator Schneider is in de vijf maanden na het faillissement van Walter Bau erin geslaagd 5700 van de 9800 bedreigde arbeidsplaatsen veilig te stellen. De belangrijkste hulp kwam daarbij van de Oostenrijks-Duitse combinatie Strabag, dat verschillende Beierse bedrijven inpalmde.

Investeringsmaatschappij Industri Kapital heeft voor 4 miljard euro bedrijven in portefeuille. Sinds de oprichting in 1989 werden vijftig bedrijven overgenomen.

Reageer op dit artikel