nieuws

De Geus geeft 28 miljoen voor scholing

bouwbreed

den haag – Minister De Geus (sociale zaken) trekt 28 miljoen uit voor scholing van werklozen en waoers en jonggehandicapten.

Reïntegratiebedrijven krijgen de kosten voor scholing van het Rijk vergoed voor mensen die zonder extra opleiding weinig kans op werk hebben. Reïntegratiebedrijven kunnen op basis van een protocol van het UWV bepalen voor welke cliënt scholing effectief is en wat voor een soort opleiding het beste is. De scholing wordt alleen vergoed als die echt onmisbaar is voor het vinden van een baan. Als een werkloze of arbeidgehandicapte de opleiding niet afmaakt, vergoedt het Rijk tachtig procent van de kosten.

De reïntegratiebedrijven verplichten zich contractueel dat ze voor minstens de helft van de mensen die scholing heeft gekregen een baan vinden. Als ze daaraan niet voldoen, lopen ze het risico buiten de boot te vallen bij een aanbestedingsprocedure of contractverlenging.

In een brief aan de Tweede Kamer laat De Geus weten dat het om een proef gaat die vanaf deze maand tot 2008 loopt.

Reageer op dit artikel