nieuws

Dalfsen opent zich met Waterfront naar de Vecht

bouwbreed

dalfsen – De gemeenteraad van Dalfsen heeft deze week een bedrag van 16 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuw stadhuis.

Daarmee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van het gebied �Waterfront� vlak langs de Vecht. Daar verrijzen de komende drie jaar 1600 vierkante meter winkels, 90 appartementen en het gemeentehuis.

Met het stedenbouwkundig plan �Waterfront� wil de gemeente een sterkere relatie leggen tussen het dorp en de Vecht. Als eerste wordt volgend jaar zomer begonnen met de bouw van het stadhuis waarvoor I�M architecten uit Deventer een ontwerp heeft gemaakt. De aanbesteding voor de aannemer begint volgend voorjaar.

Volgend jaar en 2007 benut de gemeente met nog te kiezen projectontwikkelaars voor de opzet en het ontwerp van de winkels en appartementen.

Het voorontwerp-bestemmingsplan voor �Waterfront� ligt momenteel ter inzage in het gemeentehuis. Het stedenbouwkundig plan voorziet in de bouw van appartementen op de oude locatie van het stadhuis dat grotendeels wordt gesloopt. Daarnaast komen er appartementen op de plek van een oude etikettenfabriek met daaronder winkels.

Langs de Vecht wordt een groot terras aangelegd met een horeca-gelegenheid. Hiermee wil Dalfsen zich openen naar de rivier in plaats van zich af te keren, zoals nu het geval is. Daarom wordt de invalsweg verlegd langs de rivier. In 2008 moet de nieuwbouw zijn gerealiseerd. Over de exploitatie van �Waterfront� wil de gemeente nog niets zeggen.

Reageer op dit artikel