nieuws

College van beroep geeft AFM gelijk

bouwbreed

den haag – De beurswaakhond AFM heeft zich terecht niet gekeerd tegen het bod van de topman en grootaandeelhouder van Hunter Douglas, R, Sonnenberg, op de aandelen van de raambekleder. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald. De Amerikaanse vermogensbeheerder Franklin Mutual en drie andere aandeelhouders hadden de AFM gevraagd stappen te […]

den haag – De beurswaakhond AFM heeft zich terecht niet gekeerd tegen het bod van de topman en grootaandeelhouder van Hunter Douglas, R, Sonnenberg, op de aandelen van de raambekleder. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Franklin Mutual en drie andere aandeelhouders hadden de AFM gevraagd stappen te ondernemen tegen het voorgenomen bod van Bergson, het beleggingsvehikel van Sonnenberg. De minderheidsaandeelhouders zouden worden gedwongen hun stukken tegen een te lage prijs aan te bieden. Bovendien zou Sonnenberg via een ingewikkelde constructie de effectenregelgeving overtreden.

De beurstoezichthouder stelde dat er van een overtreding van de regels geen sprake was. Om toch ingrijpen af te dwingen, sleepte Franklin de AFM voor de rechter.

Begin vorige maand bracht Sonnenberg een bod uit op 10,5 miljoen aandelen Hunter Douglas. Hiermee wil de topman zijn belang in de onderneming vergroten tot ongeveer 70 procent. Sonnenberg bezat al ruim 52 procent. Als richtprijs bood de topman 46 euro per aandeel.

Reageer op dit artikel