nieuws

Aannemers massaal beboet op Sint Maarten

bouwbreed

philipsburg – De Sociale Verzekeringsbank op Sint Maarten heeft veertien aannemers en onderaannemers beboet. In totaal moeten de bedrijven (omgerekend) ongeveer een half miljoen euro betalen. De SVB bezocht elf bouwlocaties op het eiland. In veel gevallen werd een boete opgelegd omdat de aannemers hun werknemers niet hebben geregistreerd bij de SVB. Dat bespaart de […]

philipsburg – De Sociale Verzekeringsbank op Sint Maarten heeft veertien aannemers en onderaannemers beboet. In totaal moeten de bedrijven (omgerekend) ongeveer een half miljoen euro betalen.

De SVB bezocht elf bouwlocaties op het eiland. In veel gevallen werd een boete opgelegd omdat de aannemers hun werknemers niet hebben geregistreerd bij de SVB. Dat bespaart de bouwbedrijven veel geld aan verzekeringspremies. Maar daardoor zijn deze arbeiders niet verzekerd.

Avelon Design Construction bleek de grootste premie-ontduiker. Van de 112 werknemers bleken er 78 niet te zijn geregistreerd. Avelon heeft een boete van ruim 150.000 euro opgelegd gekregen. Het bedrijf is momenteel vooral actief bij de uitbreidingswerkzaamheden van de luchthaven.

Reageer op dit artikel