nieuws

Aanleg Euromax Terminal aanbesteed

bouwbreed

rotterdam – Ooms Avenhorn, Bemo Rail en GTI Infra gaan in combinatieverband de Euromax Terminal op de Rotterdamse Maasvlakte aanleggen. Met de bouw is een aanneemsom van 54 miljoen euro gemoeid. Dat heeft ingenieursbureau Arcadis, dat tekende voor het ontwerp en het bestek, gisteren bekendgemaakt. ECT en P&O Nedlloyd laten de Euromax Terminal bouwen om […]

rotterdam – Ooms Avenhorn, Bemo Rail en GTI Infra gaan in combinatieverband de Euromax Terminal op de Rotterdamse Maasvlakte aanleggen. Met de bouw is een aanneemsom van 54 miljoen euro gemoeid. Dat heeft ingenieursbureau Arcadis, dat tekende voor het ontwerp en het bestek, gisteren bekendgemaakt. ECT en P&O Nedlloyd laten de Euromax Terminal bouwen om de sterke toename van het containervervoer het hoofd te bieden. De Europese aanbesteding van het project werd deze week afgerond door het tekenen van de contracten. De terminal wordt gebouwd op de Maasvlakte aan de Yangtzehaven. In de toekomst zal de terminal in westelijke richting op de geplande Tweede Maasvlakte worden uitgebreid. Bij de aanleg van de terminal komen diverse disciplines kijken, waaronder civiele techniek, rail, staalconstructies en de complete elektrotechnische installaties.

Reageer op dit artikel