nieuws

Woonbedrijf steekt miljoenen in nieuwbouw

bouwbreed

eindhoven – Woonbedrijf steekt de komende tien tot vijftien jaar jaarlijks 100 tot 200 miljoen euro in nieuwbouw en renovatie in de regio Eindhoven. Woonbedrijf is nu nog een samenwerking van twee woningcorporaties, die over twee jaar volledig zijn gefuseerd. Reden voor de samenwerking vormde de visie van de woningcorporaties SWS en Hendrik Hertog van […]

eindhoven – Woonbedrijf steekt de komende tien tot vijftien jaar jaarlijks 100 tot 200 miljoen euro in nieuwbouw en renovatie in de regio Eindhoven. Woonbedrijf is nu nog een samenwerking van twee woningcorporaties, die over twee jaar volledig zijn gefuseerd.

Reden voor de samenwerking vormde de visie van de woningcorporaties SWS en Hendrik Hertog van Lotharingen. De corporaties willen meer samenwerken met zorginstellingen om zo bredere woondiensten aan te bieden. Naast het verhuren van woningen leggen de corporaties zich meer toe op ontwikkelen. Daarvoor is een grotere schaal noodzakelijk.

Samen tellen de corporaties 30.000 woningen in de regio, waarvan ongeveer 25.000 in de stad Eindhoven. In de toekomst wil Woonbedrijf zich nadrukkelijker op de regio gaan richten.

Reageer op dit artikel