nieuws

Ventilatiebox voor warmtepomp

bouwbreed

den bosch – Stiebel Eltron introduceert de ventilatiebox LWM 250. Deze mechanische ventilatie kan in combinatie met de warmtepompsystemen van deze fabrikant worden gebruikt. De warmtepomp zorgt voor de verwarming, tapwaterbereiding en koeling; de ventilatiebox zorgt ervoor dat de woning optimaal wordt geventileerd. De ventilatiebox geeft de warmte van de ventilatielucht af aan de bronzijde […]

den bosch – Stiebel Eltron introduceert de ventilatiebox LWM 250. Deze mechanische ventilatie kan in combinatie met de warmtepompsystemen van deze fabrikant worden gebruikt. De warmtepomp zorgt voor de verwarming, tapwaterbereiding en koeling; de ventilatiebox zorgt ervoor dat de woning optimaal wordt geventileerd. De ventilatiebox geeft de warmte van de ventilatielucht af aan de bronzijde van de warmtepomp. Hierdoor wordt de bron geregenereerd en het rendement van de warmtepomp in de berekening van de producent met 20 procent verhoogd. De ventilatiebox komt boven op het nieuwe warmtepompsysteem WPC-C maar kan ook worden gecombineerd met de bestaande serie WPF. De capaciteit van de ventilatiebox is in vijf stappen instelbaar van 100 tot 300 kubieke meter per uur. De maximum capaciteit bedraagt 300 kubieke meter bij 200 pascal. Met de afstandsbediening kan de capaciteit worden ingesteld en kan de ventilatiebox in een stille nachtstand worden geschakeld. Een led geeft aan of het ingebouwde filter gereinigd moet worden.

Reageer op dit artikel