nieuws

Van Wijnen koerst op half miljard euro

bouwbreed

baarn – Van Wijnen heeft vorig jaar een omzet neergezet van 439 miljoen euro. De bedrijvigheid nam ten opzichte van 2003 met 13,7 procent toe. De winst groeide van 11,8 naar 13,2 miljoen euro. Als de groei bij Van Wijnen zich in hetzelfde tempo voortzet, passeert het concern eind dit jaar de grens van een […]

baarn – Van Wijnen heeft vorig jaar een omzet neergezet van 439 miljoen euro. De bedrijvigheid nam ten opzichte van 2003 met 13,7 procent toe. De winst groeide van 11,8 naar 13,2 miljoen euro. Als de groei bij Van Wijnen zich in hetzelfde tempo voortzet, passeert het concern eind dit jaar de grens van een half miljard euro omzet.

De onderneming uit Baarn verzekert met volop vertrouwen bezig te zijn aan 2005. Van Wijnen mikt op onverminderde groei. Behoedzaam loert het bedrijf op kandidaten voor overnames. Ook vanuit de eigen activiteiten is omzetgroei te verwachten. De onderneming concentreert zich op zowel de woningsector als de utiliteitsbouw. Accenten liggen op de binnenstedelijke herstructurering, renovatie en projectontwikkeling. Als eigen kracht noemt Van Wijnen zijn decentrale aanpak waardoor de onderneming optimaal grip heeft op de markt.

Van Wijnen is het jaar begonnen met opdrachten in portefeuille ter waarde van 1,2 miljard euro. In 2003 was de werkvoorraad een kleine ton minder.

De solvabiliteit van het bedrijf daalde van 31,7 tot 30,2 procent. Desondanks is de onderneming kerngezond. Volgens een onderzoek van Pricewaterhouse Coopers moet Van Wijnen gerekend worden tot de best presterende grote bouwers van Nederland.

Reageer op dit artikel