nieuws

Schouten galvaniseert frame cirkelmaaier

bouwbreed

uddel – Geheel gegalvaniseerd is het frame van de cirkelmaaier die Schouten Machines uit Uddel als UNI 280 op de markt brengt. Voorheen bouwde het bedrijf het frame van de maaier op uit buisprofielen waaronder na het aflakken een gegalvaniseerde bodemplaat werd gehangen. De nieuwe UNI 280 heeft een koud gevormd frame die met een […]

uddel – Geheel gegalvaniseerd is het frame van de cirkelmaaier die Schouten Machines uit Uddel als UNI 280 op de markt brengt. Voorheen bouwde het bedrijf het frame van de maaier op uit buisprofielen waaronder na het aflakken een gegalvaniseerde bodemplaat werd gehangen. De nieuwe UNI 280 heeft een koud gevormd frame die met een laser uit een plaat wordt gesneden en met een CNC-vormtechniek wordt bewerkt. Na het aanbrengen van bevestigingen en versterkingen wordt het hele frame in een zinkbad gedompeld.

De maaihoogte wordt traploos ingesteld. De machine is voorzien van grasgeleiders en contramessen. De maairotors overlappen elkaar. De combimessen zijn elk voorzien van een breekboutbeveiliging. De aandrijving is voorzien van spiraalvertanding. Schouten levert de maaier met werkbreedtes van 150 tot 365 centimeter. De fabrikant levert ook een speciaal frame waarmee de maaier naast de tractor draait.

Reageer op dit artikel