nieuws

Rubi-laserwaterpas 430 kan uiterst nauwkeurig meten

bouwbreed

breda – De Rubilaser 430 is een nieuwe laserwaterpas van Rubi Nederland uit Breda. De bouwlaser bengt zeer nauwkeurig punt- en hoekmarkeringen en horizontale hoogtelijnen aan, meldt de producent.

Met het nieuwe appaat kan een op een muur aangebracht referentiepunt of -lijn op identieke hoogte op andere muren worden overgebracht. Hiervoor wordt de laser ingesteld op het referentiepunt. Door het draaien van de laser met behulp van een draaiplateau of statief kan het referentiepunt op iedere willekurige andere muur worden overgezet. Het bereik is 40 meter. De nauwkeurigheid bedraagt 0,75 millimeter/meter. De afwijking is maximaal 0,3 graden (5 millimeter per 10 meter). De Rubilaser 430 heeft een robuuste constructie met aluminium behuizing.

De laserwaterpas kan apart worden geleverd, maar ook als kit inclusief koffer, driepootstatief en draaiplateau. Het statief is in hoogte verstelbaar van 42 tot 118 centimeter. Door de driepootuitvoering is hij ook op ongelijke vloeren waterpas te stellen.

Reageer op dit artikel