nieuws

Ontknoping van 43 donkere maanden

bouwbreed

ROTTERDAM – Nog één nachtje slapen en dan weet de bouw of het hoofdstuk bouwfraude voorgoed kan worden gesloten. Morgen velt de Rotterdamse rechtbank het vonnis in de strafzaak tegen de vier verdachte bouwbedrijven en twaalf bouwbazen. Worden het gevangenisstraffen, boetes, werkstraffen of volgt vrijspraak? Het Openbaar Ministerie heeft in de afgelopen maanden tijdens 33 […]

ROTTERDAM – Nog één nachtje slapen en dan weet de bouw of het hoofdstuk bouwfraude voorgoed kan worden gesloten. Morgen velt de Rotterdamse rechtbank het vonnis in de strafzaak tegen de vier verdachte bouwbedrijven en twaalf bouwbazen. Worden het gevangenisstraffen, boetes, werkstraffen of volgt vrijspraak?

Het Openbaar Ministerie heeft in de afgelopen maanden tijdens 33 zittingsdagen gepoogd te bewijzen dat de bouwers met opzet hebben geprobeerd de Nederlandse samenleving te benadelen door in een criminele organisatie prijsafspraken te maken, overheden op te lichten, ambtenaren om te kopen en crimineel verkregen geld wit te wassen.

Het leger advocaten van de bouwers heeft getracht het OM niet ontvankelijk te laten verklaren en betoogt dat justitie boter op haar hoofd heeft. Volgens hen heeft het OM geen enkel bewijs voor de beschuldigingen en is het oneerlijk dat maar vier bedrijven en twaalf zondebokken aan de schandpaal worden genageld.

Reageer op dit artikel