nieuws

Nederlander voorstander van bouw kangoeroewoningen

bouwbreed Premium

rotterdam – Tweederde van de Nederlanders ziet wel wat in een kangoeroewoning om de ouders te huisvesten als alternatief voor een verzorgingstehuis. Dat blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau USP heeft uitgedeeld aan de panelleden van de website deeluwmening.nl. Bij een kangoeroewoning wordt een klein huis aangebouwd waarin de ouders hun intrek kunnen nemen. Belangrijk […]

rotterdam – Tweederde van de Nederlanders ziet wel wat in een kangoeroewoning om de ouders te huisvesten als alternatief voor een verzorgingstehuis. Dat blijkt uit een enquête die onderzoeksbureau USP heeft uitgedeeld aan de panelleden van de website deeluwmening.nl. Bij een kangoeroewoning wordt een klein huis aangebouwd waarin de ouders hun intrek kunnen nemen. Belangrijk voordeel van het woonidee is dat kinderen en ouders bij elkaar kunnen wonen en toch hun privacy behouden.

Volgens USP is het ondanks de grote belangstelling niet makkelijk om een kangoeroewoning te bouwen. Projectontwikkelaars staan niet bepaald te springen om zo�n huis te bouwen. Zij worstelen met het probleem dat de meeste kavels onvoldoende ruimte bieden voor de twee woningen. De ombouw van een gewone Vinex-woning wordt hierdoor vrijwel onmogelijk. Een ander probleem is de financiering van de kangoeroewoning, zo stelt USP. Banken zijn niet erg happig een hypotheek te verstrekken voor de bouw van een huis met een eigen aanleunwoning waar de ouders van de eigenaar in trekken.

Naast de commerciële partijen zijn ook corporaties niet erg enthousiast over het idee. De sociale huisvesters zijn bang dat ze na het overlijden van de ouders met een onverhuurbare seniorenwoning blijven zitten.

Reageer op dit artikel