nieuws

Minister Dekker tegen vriendjespolitiek

bouwbreed Premium

den haag – Minister Dekker (VROM) keurt het af dat woningcorporaties en projectontwikkelaars personeel en relaties bevoordelen bij het huren en kopen van nieuwbouwwoningen. Ingrijpen wil ze vooralsnog niet, zo zei ze gisteren in de Tweede Kamer. Eerst wil ze een rapport van de Vereniging Eigen Huis uit 2001 over deze praktijken bestuderen. Corporaties dienen […]

den haag – Minister Dekker (VROM) keurt het af dat woningcorporaties en projectontwikkelaars personeel en relaties bevoordelen bij het huren en kopen van nieuwbouwwoningen. Ingrijpen wil ze vooralsnog niet, zo zei ze gisteren in de Tweede Kamer. Eerst wil ze een rapport van de Vereniging Eigen Huis uit 2001 over deze praktijken bestuderen. Corporaties dienen zich wel te houden aan de huisvestingsverordening, die onderhandse woningtoewijzingen verbiedt, aldus de minister. Ook wil ze gemeenten aanspreken op hun beleid voor woonruimteverdeling.

PvdA-kamerlid S. Depla had haar vragen gesteld over deze vermeende “vriendjespolitiek” in Amsterdam. Hij vindt het voor de bouwsector niet passen bij de cultuuromslag die het nastreeft. “Dit is smeren en fêteren in de bouw waar we toch vanaf willen”, aldus Depla.

Reageer op dit artikel