nieuws

Meldpunt klachten bouwvergunningen

bouwbreed

amersfoort – De Vereniging Eigen Huis (VEH) gaat gedurende twee maanden klachten over het aanvragen van bouwvergunningen verzamelen. Dit gebeurt via een meldpunt, dat speciaal hiervoor in het leven is geroepen. Huiseigenaren kunnen daar hun ervaringen met vergunningsaanvragen kwijt. VEH constateert dat er nog altijd veel mis gaat op dat vlak. Vaak is voor huizenbezitters […]

amersfoort – De Vereniging Eigen Huis (VEH) gaat gedurende twee maanden klachten over het aanvragen van bouwvergunningen verzamelen. Dit gebeurt via een meldpunt, dat speciaal hiervoor in het leven is geroepen. Huiseigenaren kunnen daar hun ervaringen met vergunningsaanvragen kwijt.

VEH constateert dat er nog altijd veel mis gaat op dat vlak. Vaak is voor huizenbezitters niet duidelijk of de bouwaanvraag aan de welstandseisen voldoet. Ook zijn afwijzingen dikwijls onvoldoende gemotiveerd door de gemeente.

Sinds vorig jaar juli behoren gemeenten een welstandsnota te hebben, waarin staat wat huiseigenaren wel en niet mogen bouwen of verbouwen. Ook hebben gemeenten nieuwe regels moeten invoeren om het goedkeuringsproces te verbeteren. VEH hoopt via het meldpunt duidelijkheid te krijgen of gemeenten daarin zijn geslaagd.

Reageer op dit artikel