nieuws

Meerderheid aandelen Züblin in handen van Strabag

bouwbreed

keulen/stuttgart – Bauholding Strabag is erin geslaagd de meerderheid van de aandelen Züblin te bemachtigen.

Het Oostenrijks-Duitse concern wordt met een omzet van 4,7 miljard euro de grootste aannemer op de Duitse bouwmarkt. Hochtief en Bilfinger Berger zijn weliswaar een maatje groter, maar halen hun omzet grotendeels uit het buitenland.

Strabag krijgt Züblin in handen dankzij de aankoop van het pakket van 48,7 procent, dat als onderpand in beheer was bij Landesbank Beieren. Het pakket stamde van bouwmagnaat Ignaz Walter die begin dit jaar zijn concern Walter Bau zag afglijden in een faillissement. Samen met de 4,9 procent aandelen die de Oostenrijkers al bezaten, krijgt Strabag met een meerderheid van 53,6 procent de touwtjes van het bedrijf uit Stuttgart in handen. De Züblin-aandelen zijn ondergebracht in Strabags investeringsmaatschappij Fimag.

Volgens topman H. Haselsteiner van Bauholding Strabag zullen in Duitsland Strabag en Züblin als afzonderlijke merken in de markt blijven. Bij Züblin worden zowel de sleutelklare bouw en de ingenieursbouw als de grond- en waterbouw geconcentreerd. Gepland is de sleutelklare bouw van Strabag in Keulen en de recent uit de boedel van Walter Bau overgenomen bedrijven van Dywidag over te hevelen naar Stuttgart. Strabag AG in Keulen blijft verantwoordelijk voor de wegenbouw.

De directies van Strabag en Züblin denken met de gekozen oplossing de afslanking van de personele sterkte tot het minimum te kunnen beperken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels