nieuws

Eerste echte poging omgevingsvergunning

bouwbreed

den haag – De eerste omgevingsvergunning is bijna een feit. Wethouder J. Eugster van �s-Hertogenbosch en directeur T. Ringersma van VROM hebben afgelopen week hun handtekening gezet onder het convenant daarvoor. Het is de bedoeling dat door samenvoegen van vergunningen burgers en bedrijven straks kunnen volstaan met één aanvraag bij één loket, dat na het […]

den haag – De eerste omgevingsvergunning is bijna een feit. Wethouder J. Eugster van �s-Hertogenbosch en directeur T. Ringersma van VROM hebben afgelopen week hun handtekening gezet onder het convenant daarvoor.

Het is de bedoeling dat door samenvoegen van vergunningen burgers en bedrijven straks kunnen volstaan met één aanvraag bij één loket, dat na het doorlopen van één procedure leidt tot één besluit en met één beroepsgang. In Den Bosch moet eind dit jaar een rapport liggen waarin meer inzicht wordt gegeven in de consequenties van één vergunningsysteem voor zowel de gemeentelijke organisatie als voor inwoners en bedrijven. Daarna wordt bekeken of en hoe een en ander in de praktijk kan worden gebracht.

Het gaat om voorschriften uit verschillende regelingen met elk hun eigen criteria, procedures, ambtelijke loketten, afhandelingstermijnen, leges en toezichthouders. De noodzakelijke vergunningsaanvragen doorlopen verschillende procedures die kunnen leiden tot tegenstrijdige beslissingen.

Reageer op dit artikel