nieuws

Dreigende stagnatie A73-Zuid bij Venlo

bouwbreed Premium

venlo – Nu het ministerie van Verkeer en Waterstaat nog steeds geen beslissing heeft genomen over de A74 dreigt ook de aanleg van een deel van de A73-Zuid in de problemen te komen. De A74 is de verbinding tussen de A73 en het Duitse autowegennet. Enkele honderden meters van de A74 bij Venlo maken echter […]

venlo – Nu het ministerie van Verkeer en Waterstaat nog steeds geen beslissing heeft genomen over de A74 dreigt ook de aanleg van een deel van de A73-Zuid in de problemen te komen. De A74 is de verbinding tussen de A73 en het Duitse autowegennet. Enkele honderden meters van de A74 bij Venlo maken echter onderdeel uit van de A73-Zuid. Als dat deel niet kan worden aangelegd, dreigt er rond Venlo en Tegelen een verkeerschaos.

De A73-Zuid zou dan in 2008 vanuit het Zuiden namelijk eindigen bij de watertoren in Tegelen, terwijl het noordelijke verkeer bij de Zuiderbrug over de Maas in Venlo niet verder kan. Venlo vreest dat het verkeer dan sluipwegen door stedelijk gebied gaat zoeken en zelfs vast kan lopen.

Rijkswaterstaat werkt aan een noodoplossing. Maar die heeft alleen zin als niemand van de omwonenden bezwaar maakt tegen zo�n oplossing. Die noodoplossing houdt in dat een rijbaan van de A73 toch wordt aangelegd.

Reageer op dit artikel