nieuws

Verflaag zorgt bij kunstlicht voor schoner binnenmilieu

bouwbreed

tiel – Om onaangename geuren en schadelijke stoffen uit het binnenmilieu te verwijderen is ventileren de aangewezen weg. Volgens Sto Isoned kan het ook zonder: via een laagje verf met fotokatalytische werking. Bijzonder is dat het ook werkt bij kunstlicht.

StoClimasan Color is een binnenverf die door fotokatalytische werking in staat is organische componenten in de lucht af te breken. Ontwikkelaar Sto Isoned geeft voorbeelden: oplosmiddelen, weekmakers en andere vluchtige en schadelijke stoffen. Het product is duidelijk ook bedoeld om luchtjes in woningen tegen te gaan.

Werken vergelijkbare producten alleen bij voldoende uv-licht uit zonnestraling, Sto Isoned claimt een merkbare werking bij kunstlicht. Dat komt door een in eigen huis ontwikkeld fotokatalytisch pigment met de aanduiding VLC (visible light catalyst).

De werking is permanent: bij afbreken van de stofjes in de binnenlucht gaat de reinigende werking van de verflaag niet verloren. Volgens productmanager J. Hoks “onttrekt de katalysator een deel uit de gevaarlijke stof en zet dat elders terug. Na de omzetting blijven twee ongevaarlijke stoffen over”.

Reageer op dit artikel