nieuws

Studentenwoningen op kazerneterrein

bouwbreed

ede – Corporatie Woonstede uit Ede overweegt om samen met de Wageningse studentenhuisvester SSHW op de leegkomende kazerneterreinen in Ede tijdelijk studentenwoningen in te richten.

Momenteel bewonen 210 studenten via de Wageningse corporatie zeventig woningen in twee hoogbouwflats van Woonstede in Ede. Het moment dat die flats het veld moeten ruimen voor herstructureringsplannen, komen ook de kazerneterreinen vrij, in 2007. In het onlangs gepresenteerde masterplan voor Ede-Oost zijn voor de kazernecomplexen ongeveer vierduizend woningen voorzien, mogelijk deels in de bestaande gebouwen. Terwijl de plannen worden ontwikkeld, kunnen in elk geval 210 studenten een plek in de kazernes vinden.

De plannen zijn nog in een vroeg stadium. De betrokken partijen hebben gisteren een positief gesprek over de plannen gehad met de verantwoordelijk wethouder in Ede, die het masterplan binnenkort met de commissie ruimte zal bespreken.

Reageer op dit artikel