nieuws

Son bouwt drieduizend huizen voor regio

bouwbreed

son en breugel – De Sonniuswijk is de enige locatie in de gemeente Son en Breugel waar na 2015 zo�n drieduizend woningen voor de stadsregio Eindhoven kunnen worden gebouwd. Dat staat in de toekomstvisie van Son en Breugel voor de komende 25 jaar. Volgende week komt die toekomstvisie aan de orde in een commissievergadering. In […]

son en breugel – De Sonniuswijk is de enige locatie in de gemeente Son en Breugel waar na 2015 zo�n drieduizend woningen voor de stadsregio Eindhoven kunnen worden gebouwd. Dat staat in de toekomstvisie van Son en Breugel voor de komende 25 jaar. Volgende week komt die toekomstvisie aan de orde in een commissievergadering.

In 2010 worden er definitieve afspraken gemaakt over de invulling van de eerder gemaakte afspraken over regionale woningbouw. Pas als dan blijkt dat de behoefte voor Son en Breugel veel minder groot is dan de drieduizend huizen, gaat de gemeente op zoek naar alternatieve locaties.

Voor de woningbehoefte van de eigen gemeente is de Sonniusdriehoek aangewezen als woongebied. Daar moeten ruim zeshonderd woningen komen.

Reageer op dit artikel